miercuri, 15 iulie 2015

Plantele floricole ( plante care au flori ) se clasifica in functie de durata de viata in trei categorii dupa cum urmeaza : perene ,anuale si bianuale.

Plantele perene : sunt plante care traiesc si infloresc mai mult de doi ani. Aceste plante sunt preferate de multe persoane deoarece nu trebuiesc semanate in fiecare an.

Exemple plante perene : trandafirul, crinul, bujorul, laleaua, zambila, levantica, clematita, salvia  etc.


Plantele anuale : sunt acele plante care nu rezista mai mult de un an, doresc sa mentionez ca unele plante cum ar fi rosia poate fi clasificata ca o planta perena intr-o zona cu clima calda pe tot parcursul anului, dar la noi datorita climei este clasificata ca o planta anuala.

Majoritatea plantelor anuale se auto-insamanteaza foarte usor. Semintele care cad pe pamant rezista peste iarna, iar primavara incoltesc. Atentie sa nu le confundati cu buruieni si sa le rupeti !

Exemple plante anuale : petunia, macul, craitele, carciumaresele, ochiul boului, floarea cosmos, galbenelele etc.

Plantele bianuale : sunt plantele al caror ciclu de viata dureaza doi ani, in primul an planta se dezvolta iar apoi ajutata de frigul iernii planta dezvolta flori si seminte pentru inmultire.

Pentru grabirea ciclului de doi ani se pot tine semintele la frigider inainte de plantare, astfel ciclul vietii se poate reduce de la 2 ani la cateva luni.

Exemple plante bianuale : patrunjelul, telina, morcovul





Next
Postare mai nouă
Previous
This is the last post.

1 comentarii: